سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خردها، پیشوایان اندیشه ها و اندیشه ها، پیشوایان دلها و دلها، پیشوایان حواس و حواس، پیشوایان اندام اند . [امام علی علیه السلام]
راهکار های ارتباطی - مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  • مهارتهای ارتباطی معلم در جهت سلامت روان دانش آموزان.

     

     

     مهارت های ارتباطی معلم در جهت سلامت دانش آموزان

    درس معلم ار بود زمزمه محبتش       جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را

     

    معلم از طریق افزایش دانش و تخصص خود و به کارگیری روش های صحیح آموزشی و فنون تدریس و برانگیختن حس کنجکاوی و خلاقیت دانش آموزان ، می تواند به رشد فکری و اعتلای اندیشه آنان کمک کند .

    معلم باید با مبانی روانشناختی رشد و تحول شخصیت آشنا باشد و با بکارگیری روش های صحیح تربیتی به سلامت روانی دانش آموزان کمک کند .

    معلم باید به کارگیری مهارت های ارتباطی صحیح و ایجاد روابط صمیمی و دوستانه از شدت اظطراب دانش آموزان بکاهد و کلاس را به محیطی دوستانه و صمیمی تبدیل کند همچنین با مشکلات رفتاری و روش های اصلاح رفتارهای ناسازگار آشنایی داشته باشد و در صورت لزوم آنها را به کار برند .

    چند نمونه از راهبردهایی که معلم در رابطه با دانش آموزان باید به کار برد عبارتند از :

     

    هنگام عصبانیت به شکل حمله کند نه به شخص

     

    وقتی معلم در کلاس عصبانی می شود باید خشم خود را بدون اهانت به دانش آموز نشان دهد و آن چه را که احساس می کند و می بیند شرح دهد . معلم باید خشم خود را واضح و روشن بیان کند و دانش آموزان را مورد خشونت یا اهانت قرار ندهد تا آسیبی به روح آنها وارد نشود .

    شعار معلم این است : خشم آری ، بی احترامی نه .

     

    از بحث و مشاجره با دانش آموز بپرهیزد .

     

    هنگامی که دانش آموز مرتکب خطایی می شود ، به جای اینکه معلم حالت تهاجمی یا دفاعی بگیرد ، با مهربانی و ملایمت اشتباه او را اصلاح کند و به جای بحث و اوقات تلخی که باعث اتلاف وقت و انرژی و ایجاد تعارض در کلاس می شود ، ناراحتی خود را با لحنی راسخ و غیر تهاجمی بیان کند .

    معلم باید در نظر داشته باشد که موقعیت های بحرانی جای بحث و به تفاهم رسیدن نیست . بحث را زمانی باید شروع کرد که هر دو طرف و خونسرد باشند .

    هنگامی که معلمی دچار هیجان و ناراحتی است باید از اتخاذ تصمیم برای هر نوع اقدامی خودداری کند و از دانش آموز بخواهد که بعد از کلاس در این باره صحبت کنند .

    معلم نباید تصور کند که حمله های کلامی و اخلالگری های دانش آموز مخصوصاً در جهت اوست بلکه باید آنها را نشانه نا توانی و کمک خواهی در نظر بگیرد و سخت گیری را با ملایمت و ادب همراه کند تا دانش آموز متمایل به تغییر رفتار شود .

     

    هرگز به دانش آموز لقب های زشت ندهد

     

    لقب دادن تنها چیزی که به دانش آموز یاد می دهد همان لقب دادن است . در اثر القابی که معلم به دانش آموز می دهد دانش آموز کم کم تصویر ذهنی منفی از خود پیدا می کند و گویی القاب معلم را به خود می قبولاند و آنها را در مورد خودش باور می کند . و این باورها و تصورات منفی برشخصیت و عزت نفس او اثرات مخربی می گذارد که شاید غیر قابل جبران باشد . از طرفی اینگونه برخوردها جو تفاهم آمیز کلاس را بر هم زده و باعث رنجش و دلزدگی دانش آموز از معلم و کلاس می شود و حسی تنفر و انتقام گیری خیالی را در دانش آموز به وجود می آورد .

     

    به جای تأکید برضعف های دانش آموز به توانایی ها و نقاط مثبت شخصیت او توجه کند .

     

    اگر به جای توجه به بد رفتاری دانش آموز یا سرزنش او به خاطر ضعف هایش به جنبه های مثبت و خوشایند رفتار و توانایی های او توجه شود ، به ادراک کفایت و شایستگی دانش آموز کمک می کند و دانش آموز توانایی خود را باور کرده و خود را قادر به پیشرفت و جبران ضعف هایش می بیند .

     

    به موقعیت توجه کند نه به خود دانش آموز

     

    معلم به جای اینکه شخصیت دانش آموز را مورد قضاوت قرار دهد به عمل و کار انجام شده تأکید می کند . این مهمترین اصلی است که یک معلم در همه موقعیت ها باید مد نظر قرار دهد و حتی در هنگام تنبیه دانش آموز ، این عمل دانش ا»وز است که باید تنبیه شود نه خود دانش آموز و شخصیت او.

    مثال : کتاب به روی زمین می ریزد .

    رفتار غلط : چقدربی دقت و حواس پرت هستی . ( تأکید بر خود دانش آموز )

    رفتار صحیح : کتاب ها ریخت ، زودتر جمع شان کن . ( تأکید بر عمل انجام شده )

     

    به شخصیت دانش آموز احترام بگذارد .

     

    احترام به دانش آموز باعث احساس ارزشمندی در او می شود و به رشد شخصیت او کمک می کند . حتی بدترین دانش آموزان از لحاظ رفتاری در مقابل شخصیت دادن خلع سلاح می شوند .

     

    به دانش آموز مسئولیت بدهد

     

    معلم باید تربیتی دهد که دانش آموز عوامل خارجی را کنار بگذارد و تصمیم گیری ها و کنترل رفتارها را شخصاً و با اراده خود به عهده بگیرد .

     

    رفتارهای شایسته ، مناسب و سازگار را یاد بدهد

     

    معلم باید سعی کند رفتارهای صحیح و سنجیده و اخطارهای غیر کلامی و شخصیت پر از مهر و صفای خود به دانش آموزان درس زندگی داده و ارزش های اخلاقی را به آنها منتقل کند و از این طریق نه تنها به سلامت روانی دانش آموزان کمک کند بلکه به رشد و اعتلای فرهنگی و بهداشت روانی جامعه نیز کمک کند .                               http://www.tehranedu.com   :منبع

     



    حمید قاسمی ::: جمعه 86/9/23::: ساعت 6:23 عصر
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 5
    بازدید دیروز: 3
    کل بازدید :40653

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    راهکار های ارتباطی - مدرسه  راهنمایی شهید کاظمی جوجیل

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<